Złociste filety rybne z frytkami w Air Fryerze

Łączny czas: 15 minut Poziom: Początkujący
Rozkoszuj się chrupiącymi filetami rybnymi podanymi z frytkami. To idealna propozycja na rodzinny obiad, który zasmakuje każdemu. Dodatkowo, przy przygotowaniu w Air Fryerze zyskujesz na zdrowotności i jakości.
pinit
pinit
0 Dodaj do ulubionych
pyszne

Złociste filety rybne z frytkami w Air Fryerze

Poziom: Początkujący Czas Przygotowania 5 minut Czas Gotowania 10 minut Łączny czas 15 minut
Temp. Gotowania: 200  C
Sezon: Nadaje się przez cały rok

Opis

Ten przepis to prawdziwa uczta dla miłośników ryb i frytek. Główna rolę grają filety rybne, które w tym przypadku można zastąpić dowolnym białym rybem, takim jak dorsz czy flądra. Obok ryby, do dania niezbędne są chrupiące frytki oraz lekkie sosy, które wspaniale podkreślają smak potrawy. Metoda przygotowania w Air Fryerze sprawia, że danie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowsze, dzięki zmniejszonej ilości tłuszczu. Idealnie sprawdzi się na letnie obiady lub jako danie imprezowe, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W połączeniu z cytryną i sosem tatarskim staje się prawdziwą ucztą dla podniebienia.

Składniki

Instrukcje

  1. Przygotuj wszystkie składniki i trzy miski: w jednej wymieszaj mąkę, sól, pieprz, paprykę i czosnek w proszku.
  2. W drugiej misce rozbij jajko i lekko je ubij.
  3. W trzeciej misce umieść bułkę tartą Panko.
  4. Filety rybne pokrój na kawałki odpowiedniej wielkości, osusz papierowym ręcznikiem.
  5. Obtocz każdy kawałek ryby w mieszance mąki, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej Panko.
  6. Przygotowane filety umieść w koszyku Air Fryera w jednej warstwie.
  7. Ustaw temperaturę na 200 stopni Celsjusza i piecz przez 10 minut, obracając rybę w połowie czasu.
  8. Gdy ryba jest złocista i chrupiąca, podawaj ją z frytkami, cytryną oraz sosem tatarskim.
Słowa Kluczowe: ryba z frytkami, przepisy z air fryer, zdrowe obiady, filety rybne, air fryer ryba
Karta Przepisów zasilana przez WP Delicious
Mama

Kucharka z pasji i zamiłowania, która od lat tworzy smaki pełne miłości i wspomnień. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się dawno temu, kiedy jako mała dziewczynka podglądałam moją mamę i babcię przy pracy w kuchni. To właśnie wtedy nauczyłam się, że najlepsze potrawy powstają z sercem i odrobiną fantazji.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *